HTML

Menekülés Alcatrazból

Kéthetes amerikai utazásom részleteit szeretném megosztani családommal, barátaimmal. Mindezt teszem önös érdekből, hogy ne kelljen annyi email-t írni ... :) A kirándulásom elsődleges úti célja a Google I/O 2011 konferencia San Franciscóban.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Titkos látogatás a Google főhadiszállásán

2011.05.15. 10:53 vasisanyi

Ez csak egy hatásvadász cím volt, valójában a San Francisco-i irodában voltunk, a fő központ nem messze innen, egy Mountin View nevű kisvárosban található.
Istvánék cége egy a Google keretrendszerét használó nyílt forráskódú szoftvert fejleszt, és tagjai egy ezzel kapcsolatos fejlesztői közösségnek, melyet szintén a cég működtet.
David, aki a közösség koordinátora, szervezett egy privát vacsorával egybekötött beszélgetést, ahol a közösség tagjai végre személyesen is megismerhették egymást,
és bemutathatták egymásnak, min is dolgoznak. Ennek az eseménynek a Google San Francisco-i irodája adott otthont, melyen nekem is volt szerencsém részt venni.
A technikai részletekbe most nem mennék bele, ellenben sikerült néhány kémfotót készítenem az irodában, melyet most megosztanék a nagyérdeművel.
A képek, és a látottak után, azt hiszem, megerősíthetem, hogy miért nyerte el a keresőóriás a világ legjobb munkahelye címet.
Csak néhány indok, a teljesség igénye nélkül:

nem kell lépcsőzni, ha le akarsz menni egy emelettel lejjebb. Nem, ugyanis van csúszda.



az étterem vidám színekben pompázik



van ingyen sör



gondolnak az anyukákra



van játszó szoba, ha megunod a munkát



szeretik a Rubik-kockát

Az előadások kb este 9-ig tartottak. Utána még beültünk egy közeli bárba sörözni, és megvitattuk a tech-világ hatalmas problémáit. Nagyon fáradtan, de boldogan zártuk a napot. Számomra hatalmas élmény volt testközelből is látni, mi zajlik a színfalak mögött, és hálás köszönet Davidnak, hogy megszervezte nekünk ezt a közösségi találkozót.

Next year this time, maybe?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulesalcatrazbol.blog.hu/api/trackback/id/tr32904954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása