HTML

Menekülés Alcatrazból

Kéthetes amerikai utazásom részleteit szeretném megosztani családommal, barátaimmal. Mindezt teszem önös érdekből, hogy ne kelljen annyi email-t írni ... :) A kirándulásom elsődleges úti célja a Google I/O 2011 konferencia San Franciscóban.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Látogatás a Googleplex-ben

2011.05.21. 21:57 vasisanyi

Az Alcatraz viselt turisták délután egy kisváros felé vették az irányt, mely San Francisco-tól délre található, és kb 75 ezer lakost számlál.


A szilicium völgynek aposztrofált térség szívében található Mountin View, mely több híres világcég központjának ad otthon, úgy mint a Miscrosoft, Mozilla, Symantec, vagy a Google.
Nem nehéz kitalálni, hogy mi főként az utóbbi miatt látogattunk el ide, a sziliciumvölgyként aposztrofált térség szívébe. Bár valószínűsítettük, hogy nem fogunk túl sok mindent látni, hiszen ezek szigorúan védett területek, mégis úgy gondoltuk, hogy ha már csak egy kőhajításnyira vagyunk innen, miért ne nézzünk itt szét.
A városkát San Francisco-ból vonattal lehet a legjobban megközelíteni, így mi is ezt céloztuk meg. A vonatok kissé másak, mint otthon. Sokkal robosztusabbak, és  legalábbis amiket én láttam, mind emeletesek voltak. Még egy furcsaság, amit megfigyeltem, hogy a vezető folyamatosan nyomja a kürtöt, amikor áthalad egy lakott területen, vagy ha beér egy állomásra. Váltig állíthatom, hogy a peronon várakozók szempontjából ez nem vicces. Valószínű, valami rendelet miatt kell nekik ezt a fülsüketítő zajt kelteni, kétségtelen, elég idegesítő. A vezetők kedve már annál kedélyesebb, és nagyon közvetlenek. Vidám hangon közlik minden megálló nevét, de ami a legjobban megdöbbentett, menet közben bemondta a hangosbemondóba, hogy bajnok lett a San Francisco baseball csapata néhány perce, erre mindenki elkezdett tapsolni. Ez olyan aranyos volt.

Fél óra vonatozás után megérkeztünk célállomásunkhoz. A városka barátságos, iszonyat lapos, és lesüt róla, hogy nem igazán a középosztály lakja ezt a vidéket.
A Googleplex a városka szélén található, viszonylag nagy, kb 110 ezer négyzetméter, melyhez tartozik még egy nagy, kb 20 ezer négyzetméteres park is. Sajnos nem tudtunk bemenni egy épületbe sem, csak sétáltunk  parkban, és a parkolókban. Itt már nagyon modern minden, hipi szupi kocsik állnak mindenhol, és mindegyik parkoló végén elektromos csatlakozók találhatóak az elektromos kocsik töltésére. A parkban rengeteg publikus Google bicikli hevert, amit az alkalmazottak a campuson belüli közlekedésre használnak. Kedves Google, utólagos engedelmetekkel kölcsönvettünk 3 bringát, hogy körbebringázzunk titeket, nagyon jól szórakoztunk, és remek a kilátás a dombtetőről. Ja, és köszi mindent, a tabletet, a wifi hotspotot, a Chrome laptopt, a remek konferenciát, ami szuper volt. Le a kalappal a szervezők előtt, minden perfekt volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulesalcatrazbol.blog.hu/api/trackback/id/tr522922376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása